Kebbe-Förlaget · Lo 508, 870 52 NYLAND · Tel: 0612-505 97 · Fax: 0612-505 97 · E-post: kebbe@kebbeforlaget.com

Kontaktinformation... iQ Systems is at your service. Contact us via email or call us toll-free between 9:00am and 5:00pm ET at 1-800-555-1212.

Enter a query to search our site. Note that you can use "*" and "?" as wildcards. Enclosing more than one word in double quotes ("Letterbox") will search for the exact phrase.

 
 

Kebbe Filurs tassemarker

Kebbe Filurs tassemarker

Slutsåld

 

 

  • Bild 1
  • Bild 2
  • Bild 3
 
Klicka på bilderna för att zooma

 

”En samling verkligt trivsamma och lättlästa historier från ångermanländsk skogs- och jordbruksbygd i äldre tid. Huvudpersonerna är fyra ungdomar och deras föräldrar. Därutöver finns ett rikt persongalleri. Alla dessa människor, däribland åtskilliga original, levandegörs på ett förträffligt sätt. Boken ger intressanta inblickar i fäbodliv och julbestyr, i jakt och fiske, båda utövade för födans skull och med omtanke om villebrådet.

Skakande är en skildring av spanska sjukans härjningar i bygden. Men man får också vara med om många glada spratt och ungdomliga upptåg. Boken är innehållsrik och underhållande: spännande, allvarlig, ömsint och rolig. Det är sin barndoms bygd författaren skildrar, vilket borgar för vederhäftighet i fråga om rena fakta. De många samtalen på dialekt är inte svåra att läsa tack vare i texten insprängda ordförklaringar.”

Professor Jan-öjvind Swahn skriver följande rader:

”En trivialgenre med anor och åtskilliga utövare i vårt land – fast de ses sällan i recensionsspalterna – är folklivsskildringen. Man blandar dialekt och burlesk och kryddar med nostalgi, folklore och en dos Fattigsverige. Sten Johansson är en ny bekantskap för recensenten och en av de angenämare på länge. Hans humor är stillsam, dragen ur arbetsliv och vardagsslit på den ångermanländska landsbygden i gången tid verkar upplevda och äkta. Strängt taget uppfattar jag det som positivt om en bok som denna kunde göra sig gällande i den mestadels betydligt banalare mängden av massunderhållningslitteratur.”

Dokumenterande illustrationer: gamla fina svart-vita foton.” Recension skriven av Anna Hemdal på Bibliotekstjänst i Lund.

Pris: 302,00 kr inkl. moms

 

Betalning

Med försändelsen bifogas inbetalningskort med betalningsvillkor per omgående. Frakt och emballage ingår.

Beträffande böckerna 1-2-3-5-11-13 finns de inte för tillfället i lager. Om det visas så stort intresse från läsarna att nytryckning är ekonomiskt möjligt, meddelas detta via denna hemsida. Alltså i dagsläget går det inte att beställa.

Vill Ni ha författarens personliga hälsning, ange hur det skall stå. Om Ni skall ha boken (böckerna) själv, eller ge bort som gåva, julklapp eller dylikt.